diumenge, 1 d’abril del 2012

Aerocas compleix un any sense avions

Després de 14 anys, Carlos Fabra, el president de la Diputació de Castelló va aconseguir inaugurar Aerocas el 25 de Març de l'any passat. L'aeroport de Castelló situat entre Benlloch i Vilanova encara no s'ha estrenat com cal ja que segueix sense avions degut a que no s'ha aprovat el permís de navegació aèria, tot i que Fabra va pronosticar que dos mesos després de la inauguració els avions aterrarien i enlairarien en les pistes, l'aeroport ja ha complit un any sense avions el darrer 25 de Març.

Per una banda,  Aerocas ha sigut un projecte molt costós ja que a part dels 150 milions d'euros gastats aproximadament per la construcció de l'aeroport, Fabra va gastar uns altres 30 milions per publicitat, 300.000 euros per construïr una escultura de Ripollés d'uns 24 metres d'alçada i uns 18 metres de diàmetre en la rotonda situada al costat de l'edifici mig buit, 35 milions anuals per manteniment i 84.000 anuals del sou del director general, Juan García Salas, que a més de no fer res, hi cobra més que l'actual president de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra amb un sou de 67.000 euros anuals i inclús més que l'ex-president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero que hi cobrava  78.184 euros anuals.

Per altra banda, tots els problemes no són econòmics però tenen molt que veure ja que també hi han problemes d'obra que acabaran sent costoses, per exemple, una dada bastant curiosa és que han descobert que l'aeroport està mal construït a causa d'un error de càlcul que farà que l'aeroport siga remodelat per adaptar-se a la normativa del trànsit internacional dels avions. S'ha de demolir la pista principal perquè es puga assegurar un correcte aterratge d'acord amb el criteri de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. També, per aquest error, l'aeroport ha sigut amenaçada per unes plagues de conills.

Per furgar més en la ferida, aquest aeroport ha sigut la protagonista de les bromes en tots els mitjans de comunicació i fins i tot en els concursos. Si Fabra va voler atraure l'atenció dels turistes i de la gent, ho ha aconseguit, missió acabada, Castelló és famosa per tindre un aeroport sense avions, que amb els errors d'obra, els diners que ja ens hem gastat i la crisi que hi ha, dubte que hi aterrisca cap avió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada